Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DEDURIZAREA APEI

 

Definiţie:Eliminarea din apă a sărurilor de calciu și de magneziu, care dau apei duritate.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Din soda caustică adusă de la Combinatul chimic Borzeşti peste 2/3 se întrebuinţează în rafinării, iar restul la termocentrala electrică de la Brazi pentru dedurizarea apei şi în industria petro-chimică.( Studii și cercetări de geologie, geofizică, geografie: Seria geografie, Volum 15, Editura Academiei Republicii Populare Romîne, 1968 p. 230)

Context 2: Staţiile de dedurizare sunt echipamentele cu ajutorul cărora se realizează dedurizarea apei, prin eliminarea ionilor de calciu şi magneziu prezenţi în aceasta. Ele sunt compuse dintr-una sau mai multe coloane ce conţin răşinile schimbatoare de ioni, din sistemul de automatizare a funcţionării şi a regenerării şi din rezervorul de saramură. ( www.ascomi.ro)

Corespondent în limba italiană: Addolcimento dell`acqua

Concept generic: Procedeu fizico-chimic

Aria de utilizare: Chimie, tratarea apei

Descriere scurta

Modelele AM/D sunt statii de dedurizare cu coloane din otel carbon, acoperite la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar, prevazute cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena

Descriere scurta

Statiile automate de dedurizare model AS/T, cu programator electronic cu comanda de timp, sunt utilizate pentru tratarea apelor în scopuri atat rezidentiale, cat si industriale.

Descriere scurta

Statiile automate de dedurizare model AS/SV-V, cu programator electronic cu comanda mixta de timp/volum, sunt utilizate pentru tratarea apelor în scopuri atat rezidentiale, cat si industriale.

Descriere scurta

Sistemele AC sunt statii de dedurizare in versiune compacta, cu comanda automata a regenerarii functie de un program de timp.