Filtre Autocuratitoare, Filtre de Sedimente cu Cartus

Un filtru de sedimente actioneaza ca o sita ce indeparteaza particule din apa. Atentie, aceste filtre doar reduc sedimentele, fara a indeparta substantele chimice sau metalele grele si fara a face ca apa sa aiba un gust sau miros mai bun. Sedimentele sunt particule transportate de catre un fluid, care se depun in cele din urma intr-un strat de particule solide la fundul unui corp de apa sau alt lichid. Sedimentarea este depunerea, prin decantare, a unui material aflat in suspensie. Apa cu un nivel ridicat de sedimente modifica neplacut valoarea estetica a unei bauturi si poate avea efecte daunatoare asupra performantelor echipamentelor, producand blocarea filtrelor, debitmetrelor si chiar a electrovanelor.

NOBEL produce o gama larga de filtre de sedimente, intr-un domeniu extins de debite, cu o mare varietate de elemente filtrante si cu diferite grade de filtrare.

Cele mai comune filtre de sedimente, asa-numitele filtre cu cartus, sunt alcatuite dintr-un recipient in interiorul caruia se afla elementul filtrant (cartusul), de obicei de forma cilindrica  si cu un numar mare de orificii pe suprafata externa. Recipientul este alcatuit dintr-un cap cu racorduri filetate pentru racordarea la reteaua hidraulica, si un pahar pe care acesta este fixat.

Trecerea apei prin cartus (de obicei din exterior spre interior) face ca substantele solide de marime superioara celei ale orificiilor cartusului sa fie retinute pe suprafata acestuia.

Marimea perforatiilor (gradul de filtrare) este de obicei de 50 µm (1µm = 0,001 mm) pentru apa potabila, putand fi mai mica sau mai mare pentru alte aplicatii. Cele mai obisnuite cartuse filtrante sunt realizate din nylon sau otel inox (ambele de tip lavabil) sau din tesatura de polipropilena infasurata pe un suport cilindric din acelasi material (cartuse de unica folosinta). Capul filtrelor poate fi realizat din plastic (polipropilena) sau metal (bronz sau otel inoxidabil). Paharul este de obicei din material transparent (AS, Trogamid T, polipropilena) pentru a permite controlul starii cartusului filtrant din interior.

Exista insa si filtre de sedimente multicartus. La acestea, carcasa (realizata din otel inoxidabil la filtrele NOBEL) contine mai multe cartuse filtrante, permitand astfel preluarea unor debite mul mai mari. Tot in acest scop au fost proiectate si filtrele de sedimente cu cos, la care elementul filtrant consta efectiv dintr-un cos realizat dintr-o plasa de otel inoxidabil AISI304, sudata pe o rama din acelasi material.

Alte filtre (numite autocuratitoare) permit curatarea cartusului prin simpla actionare a unei vane, (eventual chiar si automatizat) fara a fi necesara deschiderea filtrului. Evident, spre deosebire de filtrele cu cartuse de unica folosinta, la filtrele autocuratitoare nu este necesara schimbarea cartusului filtrant atunci cand acesta este incarcat cu impuritati.

Linia de filtre cu cartus NOBEL include filtre cu cap din polipropilena, bronz cromat sau otel inoxidabil, cu pahar transparent sau opac; de asemenea sunt disponibile diverse modele de filtre autocuratitoare, inclusiv automate. Elementele filtrante disponibile includ cartuse din nylon, otel inoxidabil, polipropilena infasurata.

Principalele serii de filtre de sedimente NOBEL sunt:

  • Filtre autocuratitoare FTA si ML
  • Filtre cu cartus FCR, FCP, FCP/K si FCA
  • Filtre de sedimente multicartus FPA
  • Filtre de sedimente cu cos / separatoare de namol FS

Solicita o oferta

Image CAPTCHA
Pe piata echipamentelor de tratare a apei exista o mare varietate constructiva (si calitativa) de…
FPA - filtre de sedimente multi-cartus, pentru debite medii si mari (20÷60 m3/h) si pentru…
FCR - filtre de sedimente cu cartus filtrant pentru retinerea particulelor in suspensie din apa.  …
Filtrele din seria FS-HW/HW2 au fost proiectate si sunt realizate pentru a garanta un nivel ridicat…

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.