Instalatii de Osmoza Inversa

Osmoza este un fenomen natural: ea reprezinta trecerea spontana a apei dintr-o solutie diluata intr-una mai concentrata, printr-o membrana semipermeabila. Forta exercitata de solutie asupra membranei reprezinta presiunea sa osmotica. Presiunea osmotica este in functie de concentratia solutiei, sau in cazul nostru de salinitatea apei.

Osmoza inversa este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizata aplicand o presiune, superioara presiunii osmotice, asupra unei solutii concentrate: in acest fel numai apa (teoretic, in practica apa continand o cantitate minima de saruri dizolvate), va trece prin membrana.

Procesul de Osmoza Inversa permite indepartarea sarurilor dizolvate in apa si a eventualelor impuritati in procent de 90÷99%. Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.). Cu termenul permeat se numeste apa produsa, in vreme ce prin termenul concentrat se intelege fluxul de apa evacuata ce contine sarurile eliminate si care nu mai sunt prezente in permeat.

Solicita o oferta

Image CAPTCHA

Produse

Modelele din seria RE sunt cele mai avansate din gama de instalatii de osmoza inversa produse de…
Sistemele de osmoza inversa 2RD reprezinta o serie noua de echipamente, dotate cu pro
Sistemele de osmoza inversa 4RM..H si

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.