Cartuse demineralizatoare

Cartusele demineralizatoare seria LC sunt echipamente foarte versatile si cu performante tehnice excelente. Dimensiunile de gabarit si masele sunt reduse, nu necesita alimentare cu energie electrica si pot fi racordate cu usurinta la reteaua de apa si la punctele de utilizare. Performantele tehnice sunt remarcabile, intrucat cartusele pot furniza mari cantitati de apa complet demineralizata, cu caracteristici de calitate si puritate mult superioare celor ce s-ar obtine prin alte procedee. Rasina de schimb ionic strat mixt (anionica-cationica), cu  o ridicata capacitate de schimb, se afla intr-o coloana din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, prevazuta la partea superioara cu un dispozitiv de inchidere din PVC, racordat la dispozitivul de distributie interna. La acest dispozitiv se conecteaza si panoul de comanda LC010M, care permite controlul epuizarii rasinilor.

Cartusele demineralizatoare LC sunt unitati modulare;  mai multe cartuse pot fi conectate in serie, multiplicand astfel capacitatea ciclica a instalatiei si utilizand un singur instrument de control, aplicat pe ultimul cartus.

Domenii de aplicare:LD

  • Laboratoare de analize
  • Spitale si policlinici,
  • Cabinete stomatologice
  • Industria farmaceutica
  • Laboratoare fotografice
  • Industrie grafica
  • Industria sticlei
  • Industria cosmetica

In general, demineralizatoarele LC isi gasesc aplicatia in toate situatiile in care este necesara apa demineralizata de o calitate ridicata, dar in cantitati reduse sau discontinue.

In plus, cartusele LC sunt deseori utilizate ca stadiu final de afinare a calitatii apelor deja tratate, fiind instalate in aval de instalatiile automate de demineralizare cu straturi separate sau de sistemele de osmoza inversa. In aceste cazuri, fiind vorba despre tratarea unei ape deja demineralizate si despre indepartarea unui reziduu de salinitate redus, capacitatea cartuselor demineralizatoare LC creste sensibil.

LC010M  - Panoul de control al calitatii apei produse, unic pentru toate demineralizatoarele LC, se monteaza deasupra acestora cu ajutorul kit-ului de conexiuni LD si este prevazut cu o sonda de conductivitate si un cadran de citire analogic. In interior se afla o baterie (9 V, inclusa in furnitura standard), drept urmare nu este necesara alimentarea electrica. Un buton situat pe panoul frontal permite verificarea incarcarii bateriei (BATT CHECK). Citirea calitatii apei produse se activeaza apasand butonul COND, de asemenea situat pe panoul frontal, deci consumul de energie este limitat doar la perioada citirii, ducand la o durata de viata indelungata a bateriei.

Caracteristici tehnico-dimensionale

Model

Debit min-max

Ciclu

racorduri

Rasini strat

mixt, litri

Ø coloana

inaltime

Masa neta

 

litri/ora

g CaCO3

Ø

mm

mm

kg

LC 010

100 – 600

400

16

20

220

1120

20

LC 060

300  2100

1200

25

60

260

1620

60

LC 100

500 - 3500

2000

32

100

330

1650

100

 

Solicita o oferta

Image CAPTCHA

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.