Filtre Autocuratitoare FTA si ML

Pe piata echipamentelor de tratare a apei exista o mare varietate constructiva (si calitativa) de filtre pentru apa potabila: cu cartus filtrant din polipropilena, din nylon lavabil, etc. Toate aceste filtre insa au un neajuns: in momentul colmatarii cu impuritati trebuie intrerupta complet alimentarea cu apa pentru spalarea sau inlocuirea cartusului filtrant. In plus, durata lor de viata este redusa, depinzand in primul rand de calitatea apei filtrate.

Filtrele NOBEL model FTA depasesc toate inconvenientele enumerate mai sus. In primul rand, cartusul filtrant este realizat din plasa din otel inoxidabil (cu grad de filtrare standard de 50 de microni, disponibil optional si la 100 de microni), care, in conditii normale de utilizare, are o durata de viata practic nelimitata.

In al doilea rand, filtrele FTA sunt filtre cu autocuratire: atunci cand filtrul este colmatat, cartusul filtrant poate fi curatat (purjat) prin simpla deschidere a unei vane de golire, montata in partea inferioara a filtrului. Aceasta operatiune duce la crearea unei depresiuni in paharul filtrului, care impinge cartusul in jos si inverseaza automat sensul de curgere al apei, dinspre interior spre exterior (contracurent).

Debitul de spalare inversa antreneaza spre golire particulele solide prinse pe suprafata cartusului. Atunci cand vana se inchide, presiunea apei si arcul special imping din nou cartusul in pozitia de lucru. Operatiunea de curatare nu intrerupe alimentarea cu apa.

Exista doua versiuni ale filtrelor autocuratitoare (cu purjare) NOBEL pentru debite mici si medii (3,5÷15 m3/h): FTA, cu comanda manuala a vanei de golire (un robinet cu obturator sferic) si FTA/E. Acestea din urma sunt prevazute cu o electrovana ce este actionata de un programator reglabil de timp (FTA-A) sau de un dispozitiv special de comanda a spalarii inverse functie de pierderea de presiune pe filtru si/sau de timp (FTA-DP).

 

Pentru debite mari (30÷60 m3/h) NOBEL a dezvoltat seria de filtre autocuratitoare ML, de asemenea cu cartus filtrant din otel inoxidabil (filtrare standard 100 microni).

Si la aceste modele spalarea inversa se realizeaza prin inversarea fluxului de apa: cartusul filtrant se spala cu apa prefiltrata si un dispozitiv special rotativ Turboclean garanteaza curatarea totala a cartusului filtrant cu un consum minim de apa. Jeturi controlate de apa spala cu forta intreaga suprafata a cartusului, impingand impuritatile retinute spre scurgere.

Filtrele ML sunt disponibile in doua versiuni: cu comanda manuala a vanei de golire (seria ML standard) sau automatizate, cu o electrovana ce este actionata de un programator reglabil de timp (ML-AT) sau de un dispozitiv special de comanda a spalarii inverse functie de pierderea de presiune pe filtru si/sau de timp (ML-AP).

Solicita o oferta

Image CAPTCHA

Produse

Sunt filtre cu racorduri cu flanse DN65, DN80 si DN100. Debitele celor 3 modele sunt de 30, 45 si…
Pe piata exista o mare varietate constructiva (si calitativa) de filtre pentru apa potabila: cu…

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.