Demineralizare

Apa demineralizata este o apa din care s-au indepartat ionii minerali continuti in aceasta, respectiv cationii (cum ar fi sodiu, calciu, fier si cupru) si anionii (cum ar fi clorurile si sulfatii).

Demineralizarea este un proces chimic care utilizeaza rasini schimbatoare de ioni speciale, care schimba ionii de hidrogen si hidroxid  pe care ii contin cu anionii si cationii continuti in apa.

La un moment dat, cand rasinile sunt epuizate, ele sunt incarcate la maxim cu cationi si anioni, nemaiavand ioni de hidrogen si hidroxid disponibili pentru schimb. Ele trebuie  deci regenerate, adica reincarcate cu ioni H si OH. Acestia sunt disponibili in regenerantii chimici (HCl si NaOH), iar rasinile ii preiau schimbandu-i cu cationii si anionii care sunt eliminati  spre tratamentul de neutralizare.

Intrucat majoritatea impuritatilor din apa sunt saruri dizolvate, demineralizarea duce la obtinerea unei ape foarte pure (apropiata de cea obtinuta prin distilare).

Solicita o oferta

Image CAPTCHA
Cartusele demineralizatoare seria LC sunt echipamente foarte versatile si cu performante tehnice…
STATII AUTOMATE DE DEMINERALIZARE DA Sunt statii automate de demineralizare în sistemul cu paturi…

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.