Filtre de Sedimente cu Cos / Separatoare de Namol FS

SKU:
FSHW
Garantie:

Filtrele FS-HW/HW2 sunt filtre de sedimente cu cos, fiind destinate debitelor medii si mari. Adecvate de asemenea pentru filtrarea apei calde (pana la 80°C), pot fi utilizate si ca separatoare de namol pentru circuite de apa racita sau de incalzire.

Filtrele din seria FS-HW/HW2 au fost proiectate si sunt realizate pentru a garanta un nivel ridicat de robustete si fiabilitate in filtrarea apei, fiind destinate debitelor medii si mari. Materialele utilizate, executia atenta si verificarile riguroase la care sunt supuse asigura o eficacitate perfecta a acestor filtre, precum si o durata de viata indelungata.

Toate materialele utilizate, inclusiv rasinile schimbatoare de ioni, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Filtrele sunt constituite dintr-un recipient din otel si un element filtrant cu cos.

Recipientul este realizat din otel carbon si este acoperit la interior cu un strat de rasini epoxidice de uz alimentar aplicate ulterior sablarii (gradul Sa3 conform scarii suedeze). La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii.

Suruburile de fixare a capacului sunt din otel inoxidabil AISI 304, iar etansarea se face cu O-ringuri, ceea ce faciliteaza accesul la elementul filtrant.

Elementul filtrant este constituit dintr-o retea din otel inoxidabil AISI 304, montata pe un suport din acelasi material. Gradul de filtrare standard al elementului filtrant este de 100 microni; la cerere, cosul este disponibil si cu gradul de filtrare 50 microni.

Doua manometre, instalate la intrarea si la iesirea din filtru, permit determinarea pierderii de sarcina si, de aici, a necesitatii spalarii elementului filtrant. Suprafata mare a acestuia permite reducerea la minimum a frecventei operatiunilor de curatare.

In constructie standard, filtrele FS-HW sunt prevazute cu un racord de intrare la partea superioara si un racord de iesire, diametral opus, la partea inferioara.

Versiunile FS–HW2 sunt prevazute cu un racord de intrare la partea superioara si cu doua racorduri de iesire, diametral opuse, la partea inferioara; in acest fel se poate alege racordul cel mai convenabil pentru o mai buna adaptare la configuratia instalatiei.

Filtrele FS-HW/HW2 sunt adecvate de asemenea pentru filtrarea apei calde (pana la 80°C), putand fi utilizate si ca separatoare de namol atat pentru circuitele de apa racita, cat si pentru cele de incalzire. Pentru asemenea aplicatii este disponibila versiunea /M, la care cosul filtrant este echipat cu un dispozitiv cu magneti permanenti ce permite retinerea particulelor metalice aflate de obicei in suspensie in aceste circuite (filtrele versiunea /M nu sunt destinate filtrarii apei potabile).

CARACTERISTICI TEHNICE

MODEL

Debit, m3/h

Racorduri

R1 – R2 – R3*)

nominal

de varf

FS 200

20

30

DN 65

FS 300

30

40

DN 80

FS 400

40

60

DN 100

FS 600

60

90

DN 125

FS 900

90

130

DN 150

Presiune de lucru: 1,5 ÷ 10 bar

Temperatura de lucru: 5 ÷ 80°C

Grad de filtrare standard: 100 mm (la cerere 50 mm)

Pierdere de presiune cu cosul filtrant curat: 0,2 bar

Pierdere de presiune maxima admisa: 1 bar

Te-ar putea interesa