Statii de Dedurizare cu Coloane Metalice AM/D

SKU:
AM/D
Garantie:

Modelele AM/D sunt statii de dedurizare cu coloane din otel carbon, acoperite la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar, prevazute cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena

Modelele AM/D sunt statii de dedurizare cu coloane din otel carbon, acoperite la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar, prevazute cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena.

Rasinile schimbatoare de ioni sunt asezate pe un strat suport de nisip cuartos sferoidal de granulatie selectata.

Grupul de comanda automata a regenerarii este compus din 6 vane cu membrana cu comanda hidro-pneumatice, conduse de catre un panou electric de comanda si control al regenerarii, cu programator electronic computerizat cu microprocesor SIEMENS - seria LOGO.

Programatorul statiei dispune de o conexiune ethernet ce permite monitorizarea functionarii de la distanta.

Gama de debite (de la 5,5 pana la 60 m3/h) si capacitati ciclice (intre 900 si 7200 m3x°Fr) disponibile recomanda statiile AM/D in special pentru aplicatii industriale.

Toate materialele utilizate, inclusiv rasinile schimbatoare de ioni, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Pe toate modelele se pot monta dispozitivele externe CL90i si CL180i, pentru regenerarea autodezinfectanta a masei cationice.

Din punct de vedere al automatizarii, modelele AM/D sunt disponibile in 4 versiuni cu debite intre 5,5 si 60 m3/h:

 • AM/DT, cu comanda regenerarii functie de timp
 • AM/DV, cu comanda regenerarii functie de timp/volum
 • AM/D METER, cu comanda regenerarii functie de volum si intreruperea furnizarii de apa (nededurizata) in timpul regenerarii

Toate materialele utilizate, inclusiv rasinile schimbatoare de ioni, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Statiile se livreaza complet echipate cu:

 • coloana din otel carbon, cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena. Coloana este acoperita la interior cu un strat de rasini epoxidice de uz alimentar aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze). La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii
 • medii filtrante (rasini cationice si strat suport de nisip cuartos sferoidal de granulatie selectata
 • grup de 6 vane hidropneumatice cu membrana, din fonta, pentru comanda automata volummetrica a regenerarii
 • injector pentru aspiratia automata a saramurii
 • rezervor de saramura din polietilena HD rezistenta la soc, fiecare cu grila de separare, capac, vane cu plutitor si teci de protectie
 • debitmetru emitator de impulsuri cu totalizator
 • panou electric de comanda si control al regenerarii, cu programator electronic computerizat cu microprocesor Siemens - seria LOGO

VERSIUNI DISPONIBILE

AM/DT - comanda regenerarii functie de timp, cu frecventa regenerarii programabila de la un minimum de 1 regenerare la fiecare 8 ore la un maxim nelimitat, si programarea orei (sau orelor) regenerarii in cadrul a 24 de ore.

AM/DV - comanda mixta timp/volum a regenerarii, cu programarea atat a volumului de apa de furnizat, cat si a orei din zi la care se doreste sa se faca regenerarea. Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa. Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum, cu pornire imediata sau intarziata a regenerarii. Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri. By-pass-ul interior permite trecerea apei (nededurizate) si in timpul regenerarii.

AM/D METER - comanda de volum, cu pornirea imediata sau intarziata a regenerarii si inchiderea automata a liniei de iesire in timpul regenerarii, pentru a impiedica trecerea de apa (netratata). Poate fi programata si o regenerare spontana, la anumite intervale de timp, independent de consumurile efective de apa. Este de asemenea posibil sa se selecteze numai optiunea timp sau numai optiunea volum. Aceste statii sunt echipate cu debitmetre emitatoare de impulsuri. Alimentarea cu apa netratata in timpul regenerarii este intrerupta, datorita unei vane cu membrana, comandata hidro-pneumatic, instalata pe linia de iesire.

Pentru toate modelele este posibila inhibarea pornirii regenerarii printr-un semnal extern.

In interiorul programatorului este disponibil de serie un contact liber de potential pentru transmiterea la distanta a semnalului starii de regenerare/functionare.

In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea coloanei aflate in functiune, prin simpla apasare a unui buton; in acelasi timp, coloana aflata pana atunci in stand-by va intra automat in functiune. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Pe afisajul programatorului pot fi vizualizate:

 • Ziua si ora curente
 • Starea (functionare, stand-by, regenerare) si programul de regenerare setat (timp, volum, timp-volum, volum intarziat)
 • Ora setata pentru inceperea regenerarii, timpul trecut de la regenerarea precedenta, timpul ramas pana la urmatoarea regenerare
 • Volumul de apa furnizat de la inceputul functionarii si volumul limita setat pentru pornirea regenerarii (numai AM/DV – AM/D METER)
 • In timpul regenerarii, ciclul in curs cu indicarea timpului trecut de la inceputul fazei si durata prevazuta pentru aceasta.

Statia isi prepara automat saramura necesara regenerarii, iar aspiratia acesteia se realizeaza prin intermediul injectoarelor montate in vanele de comanda.

Te-ar putea interesa