Statii Automate de Demineralizare

STATII AUTOMATE DE DEMINERALIZARE DA
Sunt statii automate de demineralizare în sistemul cu paturi separate, disponibile în mai multe versiuni standard, având toate cu aceleasi caracteristici functionale. Toate sistemele sunt furnizate inclusiv cu vane cu membrana, pentru devierea debitului în timpul diferitelor etape ale regenerarii, debitmetre cu indicarea imediata a debitului de apa în timpul functionarii si a debitelor de apa, HCl si NaOH în timpul regenerarii.

Toate vanele cu membrana sunt comandate pneumatic si sunt montate pe partea anterioara a coloanelor de rasina. Panoul de comanda, cu programator electronic computerizat, include toate instrumentele necesare controlarii parametrilor functionali, semnalizare luminoasa si alarma, vizualizarea sinoptica a sistemului hidraulic.
Conductivitatea apei tratate este verificata si afisata continuu; la atingerea unei valori prestabilite, vana de iesire se închide automat. În acelasi timp, vana de golire se deschide, pentru o “purjare de proba”, pe o perioada prestabilita; daca dupa acest interval calitatea apei revine la o valoare satisfacatoare, sistemul reintra în functiune; altfel, începe automat ciclul de regenerare, sau un semnal luminos avertizeaza ca este necesara regenerarea. Aceasta se declanseaza prin simpla apasare a unui buton si se desfasoara automat. Sistemul include un comutator de trecere de pe functionarea automata pe cea manuala. 

Modele disponibile 
•    DA/V : coloane cu rasini (cationice si anionice) din fibra de sticla, debite 1,4 ÷ 5 m³/h .
•    DA/S : coloane de rasini (cationice si anionice) din otel carbon, acoperit la interior cu un strat de ebonita (4 mm grosime) si la exterior cu vopsea poliuretanica anti-acizi, ambele acoperiri aplicate dupa sablarea suprafetelor. Debite între 5 ÷ 45 m³/h.
•    Seria Duplex: sisteme duale (DA/V sau DA/S) cu functionare alternativa si schimbare automata (1 sistem întotdeauna activ si celalalt în regenerare/stand-by). 

STATII AUTOMATE DE DEMINERALIZARE WD/V 
Sunt statii de demineralizare automate, în sistemul cu paturi separate, montate pe o structura portanta. Gama de debite de apa demineralizata este cuprinsa între 1 si 3,4 m³/h.
Sistemul include o coloana cu rasini puternic cationice, regenerate cu HCI, si o coloana cupan rasini puternic anionice, regenerate cu NaOH. Coloanele sunt echipate cu vane multiport cu piston, comandate hidropneumatic, pentru devierea debitului în timpul diferitelor etape ale regenerarii. Sistemul este dotat cu debitmetru pentru reglarea debitului de apa în timpul functionarii si cu vane cu membrana. Racordurile de aspiratie a chimicalelor au si clapete de sens unic.
Etapele regenerarii si functionarii sunt controlate de un panou electronic computerizat, cu afisarea continua a calitatii apei tratate si a caracteristicilor de lucru. Acest panou permite setarea sfârsitului de ciclu si pornirea regenerarii automat, pe baza conductivitatii apei tratate (comanda de volum), sau declansarea manuala a regenerarii. Daca este necesara comanda automata, va trebui instalat un debitmetru emitator de impulsuri meter, care nu este inclus în furnitura standard.
În rest, functionarea este similara cu cea a statiilor model DA prezentate anterior.
Panoul de comanda are o memorie de sprijin, care, în caz de cadere a tensiunii, permite salvarea tuturor programelor timp de cca. 3 luni.

Solicita o oferta

Image CAPTCHA

Produse

Demineralizatoare automate cu straturi de rasini schimbatoare de ioni separate (coloana puternic…
Demineralizatoare automate cu straturi de rasini schimbatoare de ioni separate (coloana puternic…

Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.