Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

CĂRBUNE ACTIV

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie : Cărbune cu structură poroasă, a cărui putere de adsorbție a fost mărită printr-un tratament fizico-chimic, utilizat la recuperarea gazolinei din gazele de sondă, epurarea apelor, reținerea noxelor din aer sau dezodorizarea aerului.

Sursa definiţiei: Dicţionarul enciclopedic  al limbii române, Editura Enciclopedică, 2010

Context 1:Cărbunele activ este un produs pentru distilare uscată la temperaturi cuprinse între 400 şi 600° C, în mediu anaerob, de reziduri vegetale, anumite rumeguşuri, coji de migdale, nuci…În funcţie de tipul de provenienţă pot avea diferite caracteristici atât ca putere de absorbţie ci şi ca siguranţă în utilizare. (  www.wts-online.ro/tratare-apa/tratarea-apei-potabile-punctul-de-consum/tipuri-de-tratament/carbuni-activi/)

Context 2: Cărbunele activ este de tip granular cu granulaţie diferenţiată, specific pentru  tratarea apei şi cu o mare capacitate de acţiune fizică (filtrare mecanică), chimică (oxido-reducere) şi chimico-fizică  (absorbţie).  ( Broşură de prezentare a filtrului FACV01, Ascomi Trade Company Srl, România)

Corespondent în limba italiană: Carbone attivo

Concept generic: Substanţă anorganică

Sinonim: Cărbune activat

Aria de utilizare: Chimie

 

 

Descriere scurta

Filtrele automate cu carbune activ FACD/D sunt filtre de apa cu carbune activ, cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant, echipate cu vane cu membrana cu actionare hidropneumatica.

Descriere scurta

Filtrele FACD/F sunt filtre automate cu carbune activ, cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant, echipate cu vane fluture cu servomotor cu comanda pneumatica.

Descriere scurta

Modelele FACV sunt filtre la care coloanele sunt realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar regenerarea se efectueaza automat functie de un program de timp.