Filtre Automate cu Carbune Activ FACD/D

SKU:
FACD
Garantie:
2 ani

Filtrele automate cu carbune activ FACD/D sunt filtre de apa cu carbune activ, cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant, echipate cu vane cu membrana cu actionare hidropneumatica.

Filtrele automate cu carbune activ FACD/D sunt filtre de apa cu carbune activ, cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant, echipate cu vane cu membrana cu actionare hidropneumatica.

Filtrarea prin carbune activ este procesul ce permite inlaturarea materiilor organice si a clorului din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

Filtrele FACD/D sunt proiectate si dimensionate pentru inlaturarea clorului. Durata de viata a carbunelui activ folosit la declorinare este foarte lunga; el functioneaza ca un reductor chimic de clor in cloruri ionice.

Actiunea carbunelui activ nu este selectiva in indepartarea substantelor continute in apa si care traverseaza patul filtrant: astfel, el indeparteaza si materiile organice continute eventual de apa. De aceea, stratul filtrant poate fi epuizat sau colmatat de catre substantele retinute din apa, chiar daca scopul tratarii nu a fost acela de inlaturare a acestor substante, ci numai de declorinare. Chiar mai mult, patul filtrant poate elibera o parte din substantele retinute anterior intr-o concentratie mai mare decat inainte.

Intrucat este imposibil de prevazut epuizarea patului de carbune activ sau de monitorizat epuizarea insasi, cu instrumentatia curenta, utilizarea unui filtru cu carbune activ trebuie strict evitata fara tratamente anterioare ca filtrare cu nisip cuartos, clorinare, etc.

Patul de carbune activ poate functiona si ca un filtru mecanic la fel ca stratul de nisip cuartos. Cu toate ca acest tip de functionare trebuie evitat, se poate intampla ca pierderea de sarcina a stratului de carbune activ sa atinga valoarea de 1 bar (100 kPa); in acest caz trebuie realizata o spalare inversa a stratului filtrant.

Rolul spalarii inverse este de a reface eficienta patului filtrant, inlaturind particulele solide retinute in timpul functionarii, realizandu-se cu ajutorul unui debit stabilit de apa ce strabate stratul filtrant. Spalarea inversa a mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.

Filtrele FACD/D sunt disponibile in mai multe versiuni:

FACD/D - comanda automata in functie de timp cu programator electronic si 3 electrovane pilot de joasa tensiune. Program de regenerare functie de timp ( 7 zile, 24 ore, max. 1 regenerare/zi);

FACD/DT - comanda automata in functie de timp cu programator electronic si 3 electrovane pilot de joasa tensiune. Program de regenerare functie de timp ( 7 zile, 24 ore, max. 3 regenerari/zi);

FACD/DP - comanda automata in functie de timp cu programator electronic si 3 electrovane pilot de joasa tensiune. Comanda automata a regenerarii functie de pierderea presiunii (prin intermediul a 2 senzori analogici inclusi in furnitura) sau de un program de timp (7 zile, 24 ore, max. 3 regenerari/zi);

Versiunea DUAL - programatoarele versiunii DUAL pot gestiona functionarea a doua filtre avand aceleasi caracteristici ca cele descrise mai sus, instalate in paralel si functionand in acelasi timp. Regenerarea are loc succesiv, mai intai la unul din filtre, la ora programata, iar apoi, cu o intarziere reglabila, la al doilea. La modelele DP DUAL, regenerarea poate fi declansata si de senzorii de presiune ce detecteaza pierderea de presiune pe colectoarele de intrare si iesire ale celor doua filtre.

Pentru mai multe detalii despre produs si pret contactati un specialist Ascomi


 

Te-ar putea interesa