Filtre Automate cu Carbune Activ FACV/T

SKU:
_FACV01/T
Garantie:

Modelele FACV sunt filtre la care coloanele sunt realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar regenerarea se efectueaza automat functie de un program de timp.

Modelele FACV sunt filtre la care coloanele sunt realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar regenerarea se efectueaza automat, functie de un program de timp. Gama lor de debite acopera intervalul 1 – 15 m3/h.

Filtrarea prin carbune activ este procesul ce permite inlaturarea materiilor organice si a clorului din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

Filtrele FACV sunt proiectate si dimensionate pentru inlaturarea clorului. Durata de viata a carbunelui activ folosit la declorinare este foarte lunga; el functioneaza ca un reductor chimic de clor in cloruri ionice.

Actiunea carbunelui activ nu este selectiva in indepartarea substantelor continute in apa si care traverseaza patul filtrant: astfel, el indeparteaza si materiile organice continute eventual de apa. De aceea, stratul filtrant poate fi epuizat sau colmatat de catre substantele retinute din apa, chiar daca scopul tratarii nu a fost acela de inlaturare a acestor substante, ci numai de declorinare. Chiar mai mult, patul filtrant poate elibera o parte din substantele retinute anterior intr-o concentratie mai mare decat inainte.

Intrucat este imposibil de prevazut epuizarea patului de carbune activ sau de monitorizat epuizarea insasi, cu instrumentatia curenta, utilizarea unui filtru cu carbune activ trebuie strict evitata fara tratamente anterioare ca filtrare cu nisip cuartos, clorinare, etc.

Patul de carbune activ poate functiona si ca un filtru mecanic la fel ca stratul de nisip cuartos. Cu toate ca acest tip de functionare trebuie evitat, se poate intampla ca pierderea de sarcina a stratului de carbune activ sa atinga valoarea de 1 bar (100 kPa); in acest caz trebuie realizata o spalare inversa a stratului filtrant.

Rolul spalarii inverse este de a reface eficienta patului filtrant, inlaturind particulele solide retinute in timpul functionarii, realizandu-se cu ajutorul unui debit stabilit de apa ce strabate stratul filtrant. Spalarea inversa a mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.

Mediile filtrante constau dintr-un strat suport de nisip curtos selectionat de tip sferoidal, de granulatie selectionata, si un strat de carbune activ granular (GAC).

Toate materialele utilizate, inclusiv mediile filtrante, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Filtrele FACV sunt echipate cu vana de comanda automata a regenerarii SIATA, cu by-pass integrat, pentru a permite furnizarea de apa (nefiltrata) inclusiv in timpul regenerarii. Programatorul electronic computerizat MULTI-P, cu afisaj digital, permite programarea regenerarii functie de timp (programand fie zilele saptamanii, fie ora din zi la care se doreste sa se realizeze regenerarea). Programatorul permite comanda regenerarii si in functie de numarul de ore de functionare, cat si programarea regenerarii in zile fixe din saptamana, intotdeauna la aceeasi ora presetata.

Sunt de asemenea posibile comanda (sau inhibarea) pornirii regenerarii de la distanta, precum si transmiterea la distanta a semnalului de regenerare in curs.

Functionare semiautomata
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

MODEL

Debit, m3/h

Consum apa spalare inversa (l)

Strat filtrant

 

Nisip cuartos 1÷2 mm (kg)

Carbune activ (kg)

 

maxim

spalare inversa

 

FACV 01/T

1,0

1,0

200

10

18

 

FACV 02/T

1,8

1,8

200

15

30

 

FACV 03/T

2,5

2,5

300

20

40

 

FACV 04/T

3,6

3,6

400

25

60

 

FACV 05/T

4,8

4,8

500

25

80

 

FACV 07/T

7,0

7,0

700

50

120

 

FACV 11/T

11,0

11,0

1000

100

180

 

FACV 15/T

15,0

15,0

1500

150

260

 

 

Presiune de lucru

2÷6 bar (200÷600 kPa)

Temperatura de lucru

5÷40 °C

Alimentare electrica

220 V/50 Hz/10 W

Tensiune de functionare

12 V (transformator incorporat)

Te-ar putea interesa