Filtre Automate cu Nisip Cuartos FCD/F

SKU:
_FCV/T
Garantie:
2 ani

Filtrele FCD/F sunt filtre automate cu nisip cuartos (dual media), cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant, echipate cu vane fluture cu servomotor cu comanda pneumatica.

 

Filtrarea printr-un strat de nisip este un proces mecanic ce permite inlaturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

In timpul procesului, pe masura ce stratul filtrant retine mai multe suspensii solide filtrarea devine tot mai buna datorita faptului ca particulele astfel retinute vor juca acelasi rol ca si stratul filtrant. Datorita acestui fapt pierderea de sarcina in interiorul filtrului creste.

Filtrele FCD/F, cu grup hidraulic de comanda a spalarii inverse cu 5 vane fluture cu servomotor cu actionare pneumatica, sunt disponibile in mai multe versiuni:

FCD/FT- comanda automata in functie de timp cu programator electronic si 4 electrovane pilot de joasa tensiune. Program de regenerare functie de timp ( 7 zile, 24 ore, max. 3 regenerari/zi);

FCD/F-DP - comanda automata in functie de timp cu programator electronic si 4 electrovane pilot de joasa tensiune. Comanda automata a regenerarii functie de pierderea presiunii (prin intermediul a 2 senzori analogici inclusi in furnitura) sau de un program de timp (7 zile, 24 ore, max. 3 regenerari/zi)

Versiunea DUAL - programatoarele versiunii DUAL pot gestiona functionarea a doua filtre avand aceleasi caracteristici ca cele descrise mai sus, instalate in paralel si functionand in acelasi timp. Regenerarea are loc succesiv, mai intai la unul din filtre, la ora programata, iar apoi, cu o intarziere reglabila, la al doilea. La modelele F-DP DUAL, regenerarea poate fi declansata si de senzorii de presiune ce detecteaza pierderea de presiune pe colectoarele de intrare si iesire ale celor doua filtre.

Pentru mai multe detalii despre produs si pret contactati un specialist Ascomi

 

 

 

 

Te-ar putea interesa