Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ASPIRAŢIA SARAMURII

 

 

Definiţie: Etapa în procesul dedurizării apei, în care saramura este aspirată din rezervor pentru a fi folosită în regenerarea răşinii pentru schimb ionic.

Sursa definiţiei: Broşură de prezentare a produselor Ascomi Trade Company Srl, România

Context 1: Pentru menţinerea nivelului constant al saramurii în aparat, conducta de scurgere este prevăzută cu o ţeavă specială prin care intră aer; aerul împiedică aspiraţia saramurii din rezervorul aparatului sub un anumit nivel. (www.aquamatic.ro/statii-de-dedurizare/TWIN-30-100/manuale/)

Context 2:  Aspiratia saramurii este efectuata cu ajutorul unor injectoare montate in vanele de comanda.Durata diferitelor faze ale ciclului de regenerare este programabila, pentru a permite adecvarea functionarii statiei la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa si sare pentru regenerare. (Document tehnic pentru staţii de dedurizare Ascomi Trade Company Srl,  România)

Corespondent în limba italiană: Aspirazione della salamoia

Concept generic: Etapă a dedurizării apei

Sinonim: Aspirarea saramurii

Aria de utilizare: Tratarea apei