Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

TURBIDITATE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Concentrație de particule solide în suspensie în apa râurilor și lacurilor.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1:Turbiditatea este unul dintre cei mai importanţi parametrii ai apei potabile şi se datorează prezenţei în apă a unor particule de natură organică sau anorganică, particule care se află în suspensie şi care nu sedimentează (se depun) în timp. ( www.enqan.ro/filtre-apa/turbiditate.html )

Context 2: Avînd în vedere faptul că procesul de coagulare este influenţat de cantitatea de suspensii în apă, exprimată prin turbiditate, de conţinutul In substanţe organice caracterizat prin oxidabilitate, conţinutul in săruri caracterizat prin conductibilitatea apei, am cautat sa stabilim o formula de calcul a cantitatilor necesare de coagulant. ( Buletin ştiinţific, Institutul National de cercetare,  1962)

Corespondent în limba italiană: Torbidezza

Concept generic: Caracteristică fizică

Aria de utilizare: Tratarea apei