Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

STRAT FILTRANT

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Suprafaţă traversată de un fluid în vederea filtrării acestuia.

Sursa definiţiei: Definiţie proprie ■

Context 1:Constricţia este de fapt o poartă, prin care o particulă poate trece. Un filtru are numeroase straturi de filamente aşezate unul peste altul, deci fiecare strat filtrant are numărul său de constricţii (porţi). O particulă transportată de apă trece prin filtru până când întâlneşte o constricţie mai mică decât ea. În acest fel constricţia cea mai mică (Cmin) de-a lungul căii de trecere a particulelor, corespunde cu deschiderea porilor geotextilului (O). Deschiderea porilor pentru calea de trecere este identică când constricţiile (Cmin)  sunt identice. (www.romfiminvest.ro)

Context 2:Acţiunea cărbunelui activ nu este selectivă în îndepărtarea substanţelor conţinute în apa şi care traversează patul filtrant: astfel, el îndepărtează şi materiile organice conţinute eventual de apă. De aceea, stratul filtrant poate fi epuizat sau colmatat de către substanţele reţinute din apă, chiar dacă scopul tratării nu a fost acela de înlăturare a acestor substanţe, ci numai de declorinare. (www.ascomi.ro)

Corespondent în limba italiană: Letto filtrante

Concept generic: Element filtrant

Aria de utilizare: Tehnică