Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

SPĂLARE

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Procesul  de  curăţare al  elementul filtrant prin intermediul unui jet de apă.

Sursa definiţiei: Documentaţie tehnică, Ascomi Trade Company Srl, România

Context 1:   Filtrele FCV/Tsunt filtre cu nisip cuarţos, cu spălare automată  în contracurent a stratului filtrant. Pentru a explica principiul de funcţionare, să începem prin a preciza că filtrarea printr-un strat de nisip este procesul mecanic ce permite înlăturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apă. ( www.ascomi.ro)

Context 2: Camera de spălare este permanent deschisă către atmosferă  prin intermediul unui ventil cu sferă, prin care din filtru se evacuează aproximativ 8 - 12 m3/h apă de spălare. Diferenţa de presiune dintre presiunea din camera elementului filtrant fin şi presiunea atmosferică creează un curent de spălare în dreptul duzelor de "absorbţie" ale colectorului de impurităţi, curent ce curăţă în acea zonă elementul filtrant. ( www.icpiaf.ro/filtre-cu-atocuratire-cu-spalare-continua )

Corespondent în limba italiană: Lavaggio

Concept generic: Proces fizic

Aria de utilizare: Tratarea apei