Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

SARAMURĂ

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Apă în care s-a dizolvat sare și care se folosește în gospodărie (la conservarea unor alimente), în agricultură, în industria tăbăcăriei etc.

Nota bene: Termenul defineşte şi un tip de mâncare bazat pe o zeamă sărată şi oţet.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Cationitul este o răşină sintetică ce deţine pe legăturile chimice sodiu. În timpul funcţionării, cationitul atrage Ca şi Mg şi alţi cationi eliberând în schimb Na. După o anumită cantitate de apă, capacitatea de schimb se epuizează şi este necesară regenerarea. Aceasta reversează ciclul prin introducerea de saramură ( 8-10 % ), răşina atrăgând Na şi eliberând la drenaj Ca, Mg şi alţi cationi atraşi în timpul ciclului activ. (Instrucţiuni de instalare şi utilizare, SDS 25 Clack)

Context 2: Se observă că, prin decantare cu trilon B şi filtrare, calitatea saramurii se îmbunătăţeşte în mod evident atât în cea ce priveşte conţinutul de fier, cât şi acela de calciu, care scade la jumătate faţă de saramura decantată şi filtrată conform normelor tehnologice folosite. (Revista de chimie, vol. 42, p. 520)

Corespondent în limba italiană: Salamoia

Concept generic: Substanţă anorganică

Aria de utilizare: Chimie