Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ROBINET DE REGLARE

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Dispozitiv acţionat  mecanic care modifică valoarea debitului unui fluid într-un sistem de comandă a proceselor.

Sursa definiţiei: Marinoiu V., Poschina I., Stoica M., Costoae N., Elemente de executie - Robinete de reglare, editia a III-a, Editura Tehnică, 1999

Context 1:Robinetul de reglare LK se foloseşte ca valvă de reglaj sau de izolare în sistemele de încălzire. Carcasa valvei este  confecţionată  din alamă şi  este  echipată  cu un debitmetru  rezistent la temperatură. Debitmetrul se poate roti pentru uşurarea citirii. (Documentaţie tehnică LK Systems, România)

Context 2:Robinetul de reglare este acţionat de un servomotor capabil să modifice poziţia organului de închidere a robinetului, ca răspuns la un semnal al sistemului de comandă. Pistonul închide orificiile de curgere astfel încât să se realizeze caracteristica solicitată. (www.fepa.ro)

Corespondent în limba italiană: Valvola di regolazione

Concept generic:Dispozitiv hidraulic

Aria de utilizare: Hidraulica