Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ROBINET CU SFERĂ

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Robinet al carui organ de inchidere trebuie sa fie o sfera cu trecere la interior sau un segment de suprafata sferica. Axa suprafetei sferice coincide cu axa arborelui

Sursa definiţiei: Marinoiu V., Poschina I., Stoica M., Costoae N., Elemente de executie - Robinete de reglare, editia a III-a, Editura Tehnică, 1999

Context 1: Robinet cu sferă  cu corp alamă  nichelată PN 40, filet cu trecere totală pot fi folosiţi atât în aplicaţii casnice cât şi în aplicaţii  industriale permitând  închidere on/off  a traseelor unde au fost montaţi. ( www.primabt.ro/produse/robineti-sfera/ )

Context 2:Robinetele cu sferă tip RS-WOG sunt proiectate şi executate pentru a fi utilizate în sistemele de conducte subterane sau supraterane prin care se vehiculează apă, petrol, gaze naturale , lichide neutre sau potenţial corozive. ( www.fepa.ro)

Corespondent în limba italiană: Valvola a sfera

Concept generic: Dispozitiv hidraulic

Aria de utilizare: Hidraulică