Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ROBINET CU SERTAR

 

Ţara de vedetei: Romania

Definiţie: Robinet al cărui organ de închidere este un sertar paralel sau în formă de pană care se deplasează paralel cu planul scaunelor de etanşare.

Sursa definiţiei:Marinoiu V., Poschina I., Stoica M., Costoae N., Elemente de executie - Robinete de reglare, editia a III-a, Editura Tehnică, 1999

Context 1:Robineţii cu sertar cu pană, corp plat sunt robineţi cu trecere directă şi etanşare AC / AC (AC - aliaj cupru), pentru montare între flanşe. Din punct de vedere al dimensiunilor, gama comercializată de JAFAR ARMĂTURI se încadrează  între DN 50 şi DN 300. Lungimea scurtă de construcţie îi permite montarea în locuri înguste unde spaţiul existent în instalatie nu permite montarea altor tipuri de robineţi. ( www.jafar.ro )

Context 2:Conducta pentru by-pass este prevăzută cu un robinet cu sertar  (S'I`.~\S 1518/08) care permite reglajul debitelor evacuate, pentru by-pass debit total instalat fiind necesară o singură conductă prin care poate li transferat in aval. ( Energetica, Vol. 36,1988, p. 522)

Corespondent în limba italiană: Valvola a saracinesca

Concept generic: Dispositiv  hidraulic

Aria de utilizare: Hidraulică