Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ROBINET  CU PLUTITOR

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Robinet ce se deschide sau închide prin acţiunea unui element flotant în funcţie de nivelul de apă din rezervor.

Sursa definiţiei: Definiţie proprie ■

Context 1: Când nivelul apei scade, plutitorul coboară şi determină deschiderea robinetului permiţând umplerea rezervorului. Acest fapt înseamnă că robinetul cu plutitor determină nivelul minin al apei în vas în timp ce nivelul maxim corespunde punctului cel mai de jos al racordului de preaplin.  (Manualul de instalaţii, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Editura Artecno, Bucureşti, 2010, p.25 )

Context 2: În cazul robinetelor cu plutitor, organul sensibil ( plutitorul ) recepţionează variaţia parametrului supus reglării şi acţionează asupra organului de comandă , care comandă fie alimentarea cu energie a mecanismului robinetului de reglaj, fie direct deplasările organului de închidere din mecanismul de reglaj. ( Îndrumătorul instalatorului, Voinescu V., Niculescu N.,  Lăzărescu L., Editura Tehnică, Bucureşti, 1964, p.160)

Corespondent în limba italiană: Valvola a gallegiante

Concept generic: Dispositiv  hidraulic

Aria de utilizare:Tehnică