Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

ROBINET  CU FLUTURE

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Robinet cu un corp circular al cărui organ de închidere este un disc rotitor susţinut de un arbore şi ghidaje.

Sursa definiţiei:Marinoiu V., Poschina I., Stoica M., Costoae N., Elemente de executie - Robinete de reglare, editia a III-a, Editura Tehnică, 1999

Context 1:  Mai economice , mai uşoare şi cu un gabarit mult redus faţă de robinetele cu sertar de închideresunt robinetele cu fluture. Acestea se fabrică pentru Pn=10 daN/cmfiind acţionate , manual sau pneumatic. Prinderea robinetelor cu fluture, care nu au flanşe, în ansamblul instalaţiilor, se face ciu tiranţi şi garnituri de etanşare.  (  Pâslăraşu I.,  Alimentări cu apă, Editura Tehnică, 1981, p. 418)

Context 2: Robinetele cu fluture cu acţionare electrică pot fi comandaţi local sau de la distanţă. Acest tip de robinete sunt dotatecu indicator de poziţie a discului de închidere şi pot fi uneori folosite şi ca organe de reglaj.  ( Manualul de instalaţii, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Editura Artecno, Bucureşti, 2010, p.25 )

Corespondent în limba italiană: Valvola a farfalla

Concept generic: Dispositiv  hidraulic

Aria de utilizare: Hidraulică