Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

RĂŞINA  SCHIMBĂTOARE DE IONI

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Rasinile schimbatoare de ioni sunt substante granulare care au o structura moleculara cu grupari functionale bazice sau acide care pot fi inlocuite. Ionii pozitivi sau negativi ale acestor grupari functionale pot fi inlocuiti de catre ioni cu aceeasi sarcina electrica dintr-o solutie de apa.

Sursa definiţiei: www.hidroinstal.ro

Context 1: Cartuşele conţin o răşină schimbatoare de ioni pe bază de hidrogen, schimbând ionii de calciu cu ioni de hidrogen. De regulă, au inclus un sistem de by-pass ceea ce permite dozarea unei cantităţi de minerale optime pentru cafea, şi fără riscul apariţiei calcarului. (www.moretto.ro/dedurizatorul/)

Context 2:  Dedurizarea este un procedeu care, cu ajutorul unei răşini schimbătoare de ioni de tip sulfonic, transformă sarea de calciu şi magneziu în sare de sodiu care este toatal solubilă în apă. (www.apetratate.ro/files/_pdf/101-schimbatoare-de-ioni.pdf9)

Corespondent în limba italiană: Resina a scambio ionico

Concept generic: Substanţă anorganică

Aria de utilizare: Tratarea apei