Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

RACORD

 

Ţara  vedetei: : România

Definiţie: Piesă (constituită din una sau din două părți tubulare cu piulițe) cu care se face legătura între două conducte și prin care poate circula un fluid sau un material pulverulent ori granular.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Racordurile Fixe Tip A se monteaza la masinile, utilajele si instalatiile de stins incendii pentru racordarea acestora la furtunurile de aspiratie sau de refulare a apei. Corpul racordului este prevazut cu filet interior si cu doua gheare de racordare, doua santuri semicirculare de strangere, locasul garniturii de etansare, garnitura de etansare si nervurile exterioare radiale pentru strangere. ( www.psi-mag.ro/racord-fix-tip-a)

Contesto 2: Racordurile sau cuplajele pentru aplicații cu presiune scăzută pot fi sertizate cu bucsi de strangere sau asamblate cu cleme/ coliere pentru furtunuri industriale . (www.resculum.ro/racorduri-furtunuri-industriale.html)

Corespondent în limba italiană: Attacco

Concept generic: Piesă mecanică

Sinonim: Legătură, fiting

Aria de utilizare: Tehnică