Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

PRECIPITARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Procesul de separare și de depunere în stare solidă a unei substanțe dizolvate într-un lichid.

Sursa definiţiei: Marcu F,  Dicţionar de neologisme, , Editura Academiei, Bucureşti, 1986

Context 1: Toate testările de acest fel se bazează pe reacţii de precipitare sau de colorare, pe lângă reactivii arătaţi, în compunerea altor truse, se mai folosesc reactivi precum: acidul picric, reactivul Dragendorf-Kraut, reactivul Bouchardat-Wagner, (...) reactivul Young, ş.a. (Oleanu G., Iacob A., Gorunescu M., Metodologie criminalistică. Structurile infracţionale şi activităţile  ilicite desfăşurate de către acestea, AIT Laboratories Srl)

Context 2: În cazul în care concentraţiile de mangan sunt superioare limitelor admisibile şi în consecinţă, trebuie reduse la rândul lor, este necesar un pH mai mare de 9. Ca alternativă folosită pe scară largă se poate menţiona precipitarea manganului la un pH neutru, prin adăugarea de permanganat de potasiu. (Manualul de închidere a exploatărilor miniere de uranium, Anexa 4: Epurarea apei, www.minind.ro)

Corespondent în limba italiană: Flocculazione

Concept generic: Proces chmico-fizic

Aria de utilizare: Chimie