Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

PIERDERE DE SARCINĂ

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Diferență dintre cantitatea de energie introdusă într-un sistem tehnic și cantitatea întrebuințată în mod util.

Sursa definiţiei: Definiţie proprie ■

Context 1: La curgerea unui fluid printr-o conductă au loc pierderi de sarcină  în porţiunile rectilinii (drepte) ale conductei şi prin celalalte rezistenţe locale ale acesteia (coturi, armături etc.). În ambele cazuri , pierderile de sarcină  sunt proporţionale cu presiunea dinamică. (Voinescu V., Niculescu N., Lăzărescu L. , Îndrumătorul instalatorului, Editura Tehnică, Bucureşti, 1964, p. 76)

Context 2: Patul de cărbune activ poate funcţiona şi ca un filtru mecanic la fel ca stratul de nisip cuarţos. Cu toate că acest  tip de funcţionare trebuie evitat, se poate întâmpla ca pierderea de sarcină a stratului de cărbune activ să atingă valoarea de 1 bar (100 kPa); în acest caz trebuie realizată o spălare inversă a stratului filtrant. ( www.ascomi.ro)

Corespondent în limba italiană: Pierdere de sarcină, pierderi de sarcină.

Concept generic: Proces fizic

Sinonim:Reducere de sarcină

Aria de utilizare: Hidraulică