Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

OZONIZARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Sterilizarea apei prin tratarea cu ozon.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Tratarea apei prin ozonizare constă de fapt în a introduce aerul ozonizat în apă şi a sigura transferul ozonului din faza gazoasă în faza lichidă. Este practic imposibil de a elimina tot ozonul dintr-o bulă de aer ozonizat, chiar dacă apa cu care vine în contact nu conţine ozon rezidual şi o parte din ozon se pierde în mod inevitabil. (  Pâslăraşu I ., Alimentări cu apă, Editura Tehnică, 1981, p. 418)

Context 2: Cele mai recente cercetări şi experienţe au demonstrat că unele influenţe recunoscute ale ozonării au fost asociate cu necesităţile de oxidare cerute de conţinutul organic al sursei de apa ca şi de limitarea numărului de substanţe ca fierul şi magneziul. Cercetările şi experienţa au arătat că procesul de ozonizare poate fi influenţat de pH, bicarbonaţi, carbonaţi şi alte proprietaţi ale apei care pot avea efect asupra descompunerii ozonului. ( www.acvarist.ro/ozon )

Corespondent în limba italiană: Ozonizzazione

Concept generic: Metodă de sterilizare

Aria de utilizare: Tratarea apei