Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

OSMOZĂ INVERSĂ

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Osmoza inversa este procesul de filtrare prin care fluxul osmotic este inversat fiind realizat aplicând o presiune, superioară presiunii osmotice, asupra unei soluţii concentrate.

Sursa definiţiei: www.ascomi.ro

Context 1:Osmoza inversă este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizată aplicând o presiune, superioară presiunii osmotice, asupra unei soluţii concentrate: în acest fel numai apa va trece prin membrană (teoretic, în practică apa va conţine  totuşi o cantitate minimă de săruri dizolvate), . Procesul de osmoză inversă permite îndepărtarea sărurilor dizolvate în apă şi a eventualelor impurităţi în procent de 90÷99%. Membrana semipermeabilă este constituită din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri şi configuraţii ( spirală, fibre cave, etc.).  ( www.tehnicainstalatiilor.ro/articole/nr_48 )

Context 2:Se foloseşte procesul de osmoză inversă care poate reţine 90-91% din cantitatea de      nitraţi. Pentru o instalaţie de distribuţie centralizată a apei, procedeul este foarte scump. Dacă       nu sunt alte exigenţe  este convenabil să se folosească un echipament destinat doar pentru          apă de băut şi de gătit. ( Documentatie tehnica Gel Srl, Romania )

Corespondent în limba italiană: Osmosi inversa

Concept generic: Proces de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei