Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

OSMOZĂ INVERSĂ

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Osmoza inversa este procesul de filtrare prin care fluxul osmotic este inversat fiind realizat aplicând o presiune, superioară presiunii osmotice, asupra unei soluţii concentrate.

Sursa definiţiei: www.ascomi.ro

Context 1:Osmoza inversă este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizată aplicând o presiune, superioară presiunii osmotice, asupra unei soluţii concentrate: în acest fel numai apa va trece prin membrană (teoretic, în practică apa va conţine  totuşi o cantitate minimă de săruri dizolvate), . Procesul de osmoză inversă permite îndepărtarea sărurilor dizolvate în apă şi a eventualelor impurităţi în procent de 90÷99%. Membrana semipermeabilă este constituită din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri şi configuraţii ( spirală, fibre cave, etc.).  ( www.tehnicainstalatiilor.ro/articole/nr_48 )

Context 2:Se foloseşte procesul de osmoză inversă care poate reţine 90-91% din cantitatea de      nitraţi. Pentru o instalaţie de distribuţie centralizată a apei, procedeul este foarte scump. Dacă       nu sunt alte exigenţe  este convenabil să se folosească un echipament destinat doar pentru          apă de băut şi de gătit. ( Documentatie tehnica Gel Srl, Romania )

Corespondent în limba italiană: Osmosi inversa

Concept generic: Proces de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei

Descriere scurta

Sunt echipamente cu performante tehnice excelente, proiectate in vederea obtinerii unui ansamblu simplu, rezistent si fiabil.

Descriere scurta

Sunt echipamente cu performante tehnice excelente, proiectate in vederea obtinerii unui ansamblu simplu, rezistent si fiabil.

Descriere scurta

Modelele din seria RE sunt cele mai avansate din gama de instalatii de osmoza inversa produse de NOBEL.