Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

OSMOZĂ

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Proces de difuziune a uneia sau a mai multor substanțe (dintr-o soluție) printr-o membrană permeabilă sau semipermeabilă.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Statkraft a construit prima centrala osmotică prototip pe fiordul Oslo, care a fost deschis de Alteța Sa Regală Prințesa Moștenitoare Mette-Marit a Norvegiei  pe 24-11-2009. Aceasta are ca scop producerea de electricitate suficientă pentru a lumina si încălzi un mic oraș pe termen de cinci ani, prin osmoză. La început va produce 4 kilowați - suficient pentru a incalzi un ceainic electric de mari dimensiuni, dar până în 2015 obiectivul este de 25 de megawați - la fel ca unei ferme eoliene de mici dimensiuni.  (articol  „World's First Osmotic Power Plant Opens” de John Gartner , www.reuters.com)

Corespondent în limba italiană: Osmosi

Concept generic:Fenomen  fizic

Aria de utilizare:Biologie