Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

MANŞON

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Piesă în formă de inel sau de țeavă scurtă, care servește la îmbinarea a două țevi, bare etc.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1:La pareta inferioară, burlanul se strujeşte sub formă de şiu, cu un mic pinten sau cu o lamă sudată transversal, care îl împiedică să se rotească atunci cînd este fixat. Partea superioară este prevăzută cu un manşon pentru aşezat coloana pierdută, la care se înşurubează geala de fixare. (Manualul inginerului petrolist, Editura tehnică, 1958, p. 127)

Context 2: Pentru a evita deteriorarea ţevilor de către pietre sau alte obiecte ascuţite se recomandă să se plaseze ţevile pe suporţi de lemn sau beton. Pentru aceasta este necesar să se utilizeze un manşon de 180° în punctul unde va fi susţinută ţeava pentru a evita deteriorarea acesteia cauzată de lovire, frecare sau posibile deplasări. Lăţimea acestui manson va fi de cca. 100 mm. (V. Voinescu, N. Niculescu, L. Lăzărescu , Îndrumătorul instalatorului, Editura Tehnică, Bucureşti, 1964, p. 90)

Corespondent în limba italiană: Manicotto

Concept generic:Piesă metalică

Aria de utilizare: Tehnică