Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

INSTALAŢIE

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Ansamblu de construcții, de mașini etc. montate astfel încât să formeze un tot în scopul executării unei anumite funcțiuni sau operații în procesul de producție.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1:Bineînţeles, pentru o dimensionare corectă, este necesar să se cunoască conţinutul total de apă al instalaţiei; dacă acesta nu este cunoscut, este posibilă dimensionarea staţiei de dedurizare suficient de precis, pe baza puterii termice a instalaţiei. Estimarea cantităţii de apă din instalaţie se poate face cu următoarele aproximări: 1,5 m3 de apă pentru fiecare 100.000 kcal/h (pentru instalaţii cu radiatoare) 1,0 m3 de apă pentru fiecare 100.000 kcal/h ( pentru instalaţii cu panouri, aeroterme, ventiloconvectoare). (Prezentarea produselor Ascomi Trade Company Srl, România)

Context 2: Instalaţia este ideală pentru casele construite la marginea oraşelor şi sursa de apă provine din subteran. Este ştiut faptul că apa provenită din subteran de cele mai multe ori nu este conformă. Chiar dacă imediat dupa sapătură, apa reiese conformă în urma primei analize, este posibil ca după un timp, apa să sufere modificări chimice în compoziţia ei şi să devină neconformă consumului uman. (www.filtre-apa-pura.ro)

Corespondent în limba italiană: Impianto  

Concept generic: Sistem tehnic

Aria de utilizare: Tehnică