Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FLOTAŢIE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Procedeu de separare a particulelor solide de dimensiuni mici din apă prin mărirea capacității de plutire cu ajutorul unor reactivi, pentru separarea mineralelor utile din minereuri, precum și în sistemele de epurare a apelor.

Sursa definiţiei: Marele Dicţionar de neologisme, Florin Marcu, Editura Saeculum, 2000

Context 1: Gama poluanţilor extractibili prin flotaţie este foarte extinsă şi cuprinde în particular hidrocarburile, compuşii organoclorurai, compuşii cianhidrici şi metalele grele. Extracţia prin flotaţie a poluanţilor din solurile contaminate se bazează pe diferenţa dintre proprietăţile superficiale ale mineralelor din sol, pe de o parte şi ale substantelor poluante, pe de alta parte. (www.rasfoiesc.com/educatie/geografie/ecologie/Depoluarea-solurilor-contaminate)

Context 2: Materialele flotate sunt colectate la suprafaţa sistemului de flotatie, unde sunt deshidratate la maximum   printr-un sistem de  raclare / îngroşare. (Prezentarea staţilor de epurare Edas Srl, România)

Corespondent în limba italiană: Flottazione

Concept generic: Metodă de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei