Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FILTRU CU CARTUŞ

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Filtru ce foloseşte pentru filtrare un element filtrant schimbabil de formă cilindrică numit cartuş.

Sursa definiţiei: Manualul de instalaţii, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Editura Artecno, Bucureşti, 2010.

Context 1:Unul dintre avantajele folosirii filtrelor cu cartuş pentru curăţarea piscinelor este faptul că acestea au o capacitate mai mare de filtrare, prinzând şi cele mai mici particule de mizerie din apă. Cartuşele acestor filtre trebuie curăţate o dată la 4 - 5 săptămâni, însă acest număr variază  în funcţie de mai mulţi factori. Filtrele cu cartuş  pentru piscine se mai pot curăţa şi cu ajutorul unor chimicale, operaţiune necesară mai ales atunci când piscina a avut alge. (www.piscineingropate.ro )

Context 2:Filtrele cu cartuş tip T.FVCF sunt compuse din corpul filtrului , de care este sudat în partea inferioară fundul bombat prevăzut cu un racord de golire şi purjare. La partea superioară a corpului filtrului este sudată o flanşă pe care este amplasat capacul filtrului format dintr-o flanşă oarbă . (www.tai-cepc.ro)

Corespondent în limba italiană: Filtro a cartuccia

Concept generic: Dispozitiv de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei