Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FILTRU CENTRIFUGAL

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Filtrul este prevăzut la interior cu o elice, care transmite apei un efect ciclonic (centrifugal) astfel, particulele de mari dimensiuni sunt împinse în partea de jos a bolului transparent, de unde pot fi purjate.

Sursa definiţiei:www.animavision.ro/filtru-de-apa-centrifugal-cintropur-nw25-p-724

Context 1:Toate motoarele Scania sunt echipate cu un sistem special de filtrare a uleiului, care asigură o filtrare maximă şi o uzură minimă. Un filtru principal din hârtie elimină particulele mari, iar un filtru centrifugal  îndepărtează particulele mici. (www.scania.ro/engines/industrial-engines/construction/environment.aspx)

Context 2:În plus, acest filtru se poate curăţa, rezolvând astfel problema reciclării cartuşelor uzate. Mai sunt numeroase reticenţe de înlăturat,  filtrul centrifugal este un bun mijloc de epurare a uleiului de clemenţele insolubile produse prin ardere. (Tribuna Economică, 1996)

Corespondent în limba italiană: Filtro a ciclone

Concept generic:Dispozitiv de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei