Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

FILTRU AUTOCURĂŢITOR

 

 

Definiţie: Filtru ce permite curăţarea cartuşului filtrant prin aplicarea unui jet de apă în contracurent fara sa se  demonteze vasul si cartusul.

Sursa definiţiei: Documentaţie tehnică Gel Srl, Romania

Context 1:Operaţiunea de curăţare nu întrerupe alimentarea cu apă. Există două versiuni ale filtrelor autocuratitoare NOBEL: FTA, cu comandă manuală a vanei de golire (un robinet cu obturator sferic) şi FTA/E, prevăzute cu o electrovană acţionată de un programator reglabil de timp (model FTA/A) sau de un dispozitiv de comandă a spălării inverse cu funcţie de pierdere de presiune şi/sau de timp (FTA-DP). ( Broşură de prezenatre a produselor Calor Srl, România )

Context 2:În al doilea rând, filtrele FPA sunt filtre cu autocuratire: atunci când filtrul este colmatat, cartuşul filtrant poate fi curăţat prin simpla deschidere a unei vane de golire, montată în partea inferioară a filtrului. Această operaţiune duce la crearea unei depresiuni în paharul filtrului, care împinge cartuşul în jos şi inversează automat sensul de curgere al apei, dinspre interior spre exterior (contracurent). Debitul de spălare inversă antrenează spre golire particulele solide prinse pe suprafaţa cartuşului. Atunci când vana se închide, presiunea apei şi arcul special împing din nou cartusul în pozitia de lucru.  ( www.ascomi.ro )

Corespondent în limba italiană: Filtro autopulente

Concept generic:Dispozitiv de filtrare

Aria de utilizare: Tratarea apei