Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

EUTROFIZARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Creșterea masei organice a unei ape stagnante (lac, baltă etc.) sau cu scurgere lentă prin îmbogățirea naturală sau artificială cu substanțe nutritive (combinații ale fosforului, azotului etc.)

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Eliberarea hidrogenului sulfurat şi a amoniacului împiedică sedimentarea substanţelor nutritive pe fundul  lacului, cu consecinţe directe în excesul de nutrienţi în masa de apă a lacului şi în autoîntreţinerea procesului de eutrofizare în chiuveta lacustră. ( Dumitran G., Curs  Eutrofizarea mediilor acvatice, cap. 7, pag. 11)

Context 2: Pe termen scurt, înfloririle algale pot fi benefice, fitoplanctonul dezvoltat constituind o sursă de harnă pentru pești, însă pe termen lung, efectul este negativ și constă în contribuția la fenomenul de eutrofizare, în momentul descompunerii cantității de alge în surplus. ( Stoicescu I. , articolul Când apele Mării înfloresc…, Revista de mediu Greenly, 2012)

Corespondent în limba italiană: Eutrofizzazione

Concept generic:Proces biologic

Aria de utilizare: Biologie