Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

EŞANTION

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Cantitate mică luată dintr-un  produs, pentru a da posibilitatea să se examineze felul, cantitatea sau valoarea produsului;

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Seminţele recoltate prin flotare vor constitui un eşantion  mai reprezentativ pentru realitatea arheologică, deoarece proporţia de recuperare este mult mai mare. (Cârciumaru  M.,  Pleşa M.,Omul şi plantele: manual de analiză carpologică, p. 26)

Context  2:Phoenix, care a ajuns, pe 25 mai, în zona arctică, neexplorată până în prezent, a planetei Marte, a colectat la sfârşitul săptămânii trecute prima mostră de sol. Însă eşantionul a fost prea granulos şi nu a putut fi introdus în containerul unuia dintre cele opt micro-cuptoare numite TEGA ("Thermal and Evolved Gas Analyzer"), ce pot încălzi materialele până la 100 de grade Celsius. (www.mediafax.ro/life-inedit/sonda-phoenix-a-colectat-primul-esantion-de-sol-analizabil-de-pe-marte)

Corespondent în limba italiană: Campione

Concept generic: Prelevare

Sinonim: Probă

Aria de utilizare:Chimie