Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

EPURARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Operație de îndepărtare din apele potabile, industriale, de canal etc. a substanțelor care le fac improprii anumitor întrebuințări.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Apa uzată, numită şi "apă folosită" sau "apă de canalizare" are încărcătură microbiologică ce reprezintă un factor de risc pentru sănătatea umană. Ca urmare ea trebuie transformată prin epurare într-o starea ce-i permite deversarea în orice emisar (râu, lac, mare, etc.) fără a prejudicia flora şi fauna.(www.apabrasov.ro/ro/servicii/epurarea-apelor-uzate/)

Context 2:Lucrările de reabilitare şi modernizare au constat în demolarea parţială a fostei staţii, extinderea la capacitatea proiectată, dar şi introducerea treptei terţiare de epurare, incluzând îndepărtarea biologică a azotului şi fosforului, stabilizarea aerobă şi deshidratarea nămolului. (Articol “Staţie de epurare ape uzate de peste 26 de milioane de euro, inaugurată pe litoral” Agenţia de presă  Mediafax)

Corespondent în limba italiană: Depurazione

Concept generic: Proces de potabilizare

Aria de utilizare: Tratarea apei