Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DURITATE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie:Proprietatea unei ape de a conține săruri (de calciu și magneziu) peste limita admisă pentru o apă potabilă sau industrială.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Coroziunea datorată apelor cu duriate mică ( coroziune de tipul 1) are la bază dizolvarea şi levigarea (îndepărtarea) hidroxidului de calciu din piatra de ciment, prin canalele existente în structura  acesteia şi a betonului. (Progresele ştiinţei, vol. 9, RRA, 1973, p. 399)

Context 2: Dincolo de o anumită duritate, apa este improprie consumului uman sau oricare alte folosiri. O apă de duritate slabă, care conţine puţine săruri de calciu şi de magneziu, este numită dulce. Acest termen indică un anumit tip de apă şi nu aşa cum se consideră eronat, toate apele dulci. O apă de duritate ridicată este numită dură. (www.acvarist.ro/parametrii-apei-in-acvariu-ph-temperatura-duritate)

Corespondent în limba italiană: Durezza

Concept generic: Proprietate chimică

Aria de utilizare: Chimie