Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DEZINCRUSTANT

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Substanță folosită pentru a împiedica depunerile de piatră în căldările de aburi, în instalațiile termice etc., sau pentru a dezincrusta o astfel de căldare, instalație etc.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Apele de alimentare care se tratează cu dezincrustant sunt acelea a căror duritate este mai mare decât 4° germane. În cazul apei alcaline, ai cărei echivalent de alcalinitate, socotit în NaHCO este mai mare decât 4° germane, nu se va mai folosi dezincrustant. ( Manualul inginerului petrolist, Editura tehnică, 1955, p. 256)

Context 2: Dezincrustantul CLEANEX are la bază antispumanţi şi indicatori colorimetrici care asigură o utilizare uşoară  a acestuia în operaţiunile de întreţinere, prin recircularea în circuitul cu depuneri. De asemenea are in componenţă substanţe tensioactive care înlătură murdăria din sistemul curăţat. ( www.calor.ro )

Corespondent în limba italiană: Disincrostante

Concept generic: Substanţă anorganică

Aria de utilizare: Tratarea apei