Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DESALINIZARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Acţiunea de a îndepărta moleculele de sare dintr-o substanţă.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Cursa pentru construirea uzinelor de desalinizare a apei de mare a început încă din 1975 când existau deja în toată lumea, aproximativ 1036 de astfel de uzine, cu o producție de 2.1 milioane mc/zi. În 1991, numărul acestora a atins 2.154 de unități, cu o capacitate zilnică de 6.8 milioane mc. (www.greenly.ro/apa/desalinizarea-apei/ )

Context 2: Alegerea unuia sau altuia dintre procedeele de desalinizare ( distilare, cristalizare, extracţie cu solvenţi, procese de membrană, schimbători de ioni ) este o problemă foarte complexă, în care trebuie luaţi în consideraţie o multitudine de factori.  (Studii si Cercetari de Chimie , Vol. 18, 1970, p. 944)        

Corespondent în limba italiană: Dissalazione

Concept generic: Proces chimic

Sinonim: Desărare

Aria de utilizare:Tratarea apei