Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DEFERIZARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Acţiunea de a îndepărta excesul de fier din apele feruginoase spre a le face proprii consumului.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Încercările efectuate cu instalaţia descrisă. au permis stabilirea parametrilor optimi de lucru şi a influenţei diferitilor factori ce intervin în acest proces fizic de deferizare. (Revista Energetica, vol. 29, p. 381)

Context 2: Procedeul prezintă următoarele avantaje: se foloseşteo materie primă de bază a aluminiului-hidroxidul ethnic de aluminiu, având un conţinut de 35-37% gr. aluminiu; operaţia de eliminare a fierului este simplă şi economică, în raport cu operaţia de deferizare a altor compuşi ai aluminiului, de exemplu azotaţi, cloruri. (www.tratareaapei.ro)

Corespondent în limba italiană: Deferrizzazione

Concept generic: Proces chimic

Aria de utilizare: Tratarea apei

 

Descriere scurta

Filtrele de deferizare si demanganizare a apei FFD/D sunt utilizate pentru tratarea apei in instalatii cu debite medii si mari (atat rezidentiale, cat si industriale).

Descriere scurta

Filtrele de deferizare si demanganizare a apei FFD/D sunt utilizate pentru tratarea apei in instalatii cu debite medii si mari (atat rezidentiale, cat si industriale).

Descriere scurta

Modelele FFV sunt filtre la care coloanele sunt realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, iar regenerarea se efectueaza automat, functie de un program de timp. Gama lor de debite acopera intervalul 1 – 4,5 m3/h.