Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DECARBONATARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Reacţie în urma căreia se înlătură anhidrida carbonică dintr-o substanță.

Sursa definiţiei: Documentaţie tehnică, Ascomi Trade Company, România

Context 1: Prin decarbonatare, duritatea si continutul de bicarbonat din apa sunt reduse,astfel de obicei, se reduce continutul de sare din apa cu aproximativ 75%. Se utilizeaza pentru productia de apa de cazan de termoficare. ( www.hydro-x.ro/index.php/instalatii-pentru-tratarea+apei/decarbonatare )

Context 2:  Apa grea produsă la Drobeta Turnu-Severin este obţinută din apele Dunării. Acestea conţin deja o cantitate de 0,0143% de apă grea. Această cantitate infimă se separă până ajunge la concentraţia de uz nuclear de minimum 99,78%. Apa Dunării trece prin mai multe etape până la produsul final: filtrarea brută, tratarea cu var şi clorura ferică, pentru dedurizare si decarbonatare, decantare, filtrarea prin filtre mecanice cu cuarţ, demineralizare şi degazarea sub vid. ( Monica Iordache Apostol, Catalin Pruteanu, articol “ Aur din apa grea” Jurnalul Naţional )

Corespondent în limba italiană: Decarbonatazione

Concept generic: Proces chimic

Aria de utilizare: Tratarea apei