Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

DECANTARE

 

Ţara vedetei: România

Definiţie: Limpezirea unui lichid care conține particule solide în suspensie, scurgând lichidul limpezit după sedimentarea particulelor pe fundul vasului.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Decantarea are drept scop reducerea turbidităţii, a conţinutului de substanţe organice etc., în vederea utilizării apei ca atare în diferite procese industriale, sau în vederea limpezirii finale prin filtrare. Decantarea se mai foloseţte şi în alte procese de tratare a apei cum este de exemplu decarbonatarea şi deferizarea- demanganizarea apei. (Pâslăraşu I. , Alimentări cu apă, Editura Tehnică, 1981,p. 156)

 Context 2: În prezent există în exploatare diferite tipuri de decanatare: cu funcţionare continuă, discontinuă şi pulsatorie, cu nivel liber sau sub presiune, cu circulaţia apei pe direcţie orizontală, verticală sau radială, şi suspensionale. (Voinescu V. , Niculescu N.,  Lăzărescu L. ,  Îndrumătorul instalatorului, , Editura Tehnică, Bucureşti, 1964, p. 102)

Corespondent în limba italiană: Decantazione

Concept generic: Metodă de filtrare

Sinonim: Decantaţie

Aria de utilizare: Tratarea apei