Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

CLĂTIRE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Acţiunea de a limpezi într-o ultimă apă curată.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1:După fiecare operaţiune de spălare este important să se efectueze şi o clătire. Ca urmare a spalării filtrului întregul volum de apă din filtru, nisip şi alte particule ce nu au fost evacuate la canal se găsesc amestecate în interiorul filtrului. Clătirea presupune trecerea apei prin filtru ca şi în cazul filtrării dar în loc să fie trimisă înapoi în piscină, această apă este evacuată la canal. (www.perlapiscine.ro )

Context 2: Vana de comandă  pentru spălarea automată în contracurent a straturilor filtrante, este dotată cu programator electronic cu funcţie de timp ce permite programarea orei şi zilei în care se doreşte spălarea. În timpul spălării inverse (cu excepţia fazei de clătire finală), o linie de by-pass interior permite furnizarea de apă netratată.  ( Prezentarea produselor Ascomi Trade Company Srl, România )

Corespondent în limba italiană: Risciacquo

Concept generic:Proces fizic

Aria de utilizare: Tratarea apei