Problema ta cu apa

Spune-ne despre problema pe care o ai cu apa

sau

Studii de caz

Destinatie apa tratata: clientul final a solicitat o instalatie de demineralizare a apei de alimentare pentru doua cazane de abur VIESSMANN, avand fiecare o productie de 0,7 t/h abur.

CAPACITATE CICLICĂ

 

Definiţie: Reprezintă cantitatea de apă exprimată în m3 pe care o staţie de dedurizare o poate trata pentru fiecare grad francez de duritate al apei între două etape de regenerare.

Sursa definiţiei: Document tehnic  Ascomi Trade Company Srl, România

Context 1: Capacitatea ciclica a unei statii de dedurizare NOBEL este exprimata de valoarea numerica ce apare in indicativul modelului respectiv (de exemplu: capacitatea ciclica a statiei de dedurizare AS 300/V DUPLEX este de 300 m3x°Fr)( http://www.tehnicainstalatiilor.ro/articole/nr_41/nr41_art.asp?artnr=31)

Context 2: în consecinţă, staţia de dedurizare se dimensionează în primul rând pe baza capacităţii ciclice necesare şi abia apoi în funcţie de debitul maxim. Pentru a fi clari, amintim sensul termenilor de mai sus: alegerea unei staţii de dedurizare trebuie să ţina cont de doi factori, şi anume capacitatea ciclică şi debitul maxim. ( Revista Tehnica Instalatiilor, nr. 33)

Corespondent în limba italiană: Capacità di ciclo, capacità ciclica

Concept generic: Caracteristică tehnică

Aria de utilizare:Fizică