Filtre Automate cu Nisip Cuartos FCV/T

SKU:
_FCV/T
Garantie:

Filtrele de apa din seria FCV sunt filtre automate cu nisip cuartos (dual media), cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant.

Filtrele de apa din seria FCV sunt filtre automate cu nisip cuartos (dual media), cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant.

Filtrarea printr-un strat de nisip este un proces mecanic ce permite inlaturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

In timpul procesului, pe masura ce stratul filtrant retine mai multe suspensii solide filtrarea devine tot mai buna datorita faptului ca particulele astfel retinute vor juca acelasi rol ca si stratul filtrant. Datorita acestui fapt pierderea de sarcina in interiorul filtrului creste.

Pierderea de sarcina maxima este de 1 bar (100 kPa), dupa care este necesara spalarea inversa a stratului filtrant.

Rolul spalarii inverse este de a reface eficienta patului filtrant, inlaturind particulele solide retinute in timpul functionarii, realizandu-se cu ajutorul unui debit stabilit de apa ce strabate stratul filtrant.

Coloanele in care se afla mediul filtrant sunt realizate din fibre de sticla armate cu rasini poliesterice.

Mediul filtrant consta in mai multe straturi de nisip cuartos selectionat de tip sferoidal, cu granulatii diferite si un strat superior de antracit. Forma sferica a fiecarei graunte de nisip evita spargerea picaturilor de apa, facilitand curgerea si ducand la o filtrare mai buna, chiar in cazul unor viteze liniare mai mari.

Spalarea inversa si clarificarea mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.

Automatizarea integrala este constituita dintr-o vana monobloc cu 3 faze (functionare - spalare inversa – clarificare) realizata din material plastic ABS Bayer, netoxic, si dintr-un programator electronic cu microprocesoare, pentru programarea orei si frecventei regenerarilor (24 h/14 zile). Programatorul computerizat permite si setarea duratei diferitelor faze ale regenerarii, pentru a putea adecva functionarea filtrului la aplicatia specifica si a optimiza consumurile de apa pentru regenerare.fcv

In interiorul programatorului este de asemenea disponibil, la cerere, un contact liber de tensiune pentru transmiterea la distanta a semnalului de regenerare in curs (utilizabil, de exemplu, pentru comanda unei pompe sau a altor echipamente).

Functionare semiautomata
In orice moment, independent de programarile facute, este posibil sa se actioneze manual regenerarea, prin simpla apasare a unui buton. Regenerarea se va realiza automat, iar sistemul isi va relua functionarea normala programata.

Caracteristici tehnice

Model Racorduri Debit m3/h
nominal maxim spalare inversa
FCV 01/T 1' 0.7 1.5 1.2
FCV 02/T 1' 1 2 1.5
FCV 03/T 1' 1.7 3.4 2.5
FCV 04/T 1' 2 4 3.5
FCV 05/T 1¼' 2.5 5 3.6
FCV 07/T 1½' 3.2 6.4 4.8
FCV 11/T 2' 5.6 11.2 8.4
FCV 18/T 2' 9 18 13.5

Te-ar putea interesa