Statii de Dedurizare cu Coloane Metalice AM/D DUPLEX

SKU:
AM/D DUPLEX
Garantie:

Modelele AM/D DUPLEX sunt statii de dedurizare cu coloane din otel carbon, acoperite la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar, prevazute cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena.

Modelele AM/D DUPLEX sunt statii de dedurizare cu coloane din otel carbon, acoperite la interior cu rasini epoxidice de uz alimentar, prevazute cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena.

Rasinile schimbatoare de ioni sunt asezate pe un strat suport de nisip cuartos sferoidal de granulatie selectata.

Furnizare continua de apa dedurizata (statia este compusa din doua coloane cu masa cationica, dintre care una este permanent in functiune, iar cealalta in regenerare sau stand-by). Comanda regenerarii se face automat functie de volumul de apa tratata.

Fiecare coloana este echipata cu cate un grup de comanda automata a regenerarii, compus din 6 vane cu membrana cu comanda hidro-pneumatica, conduse de catre un panou electric de comanda si control al regenerarii, cu programator electronic computerizat cu microprocesor SIEMENS - seria LOGO.

Programatorul statiei dispune de o conexiune ethernet ce permite monitorizarea functionarii de la distanta.

Gama de debite (de la 5,5 pana la 60 m3/h) si capacitati ciclice (intre 900 si 7200 m3x°Fr) disponibile recomanda statiile AM/D in special pentru aplicatii industriale.

Toate materialele utilizate, inclusiv rasinile schimbatoare de ioni, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Pe toate modelele se pot monta dispozitivele externe CL90i si CL180i, pentru regenerarea autodezinfectanta a masei cationice.

Toate materialele utilizate, inclusiv rasinile schimbatoare de ioni, sunt conforme Directivelor Europene privind materialele și obiectele destinate să vină în contact cu produsele alimentare si apa potabila.

Statiile se livreaza complet echipate cu:

 • 2 coloane din otel carbon, cu placa de distributie cu efect radial cu duze difuzoare (crepine) din polipropilena. Coloanele sunt acoperite la interior cu un strat de rasini epoxidice de uz alimentar aplicate ulterior sablarii (gradul SA3 conform scarii suedeze). La exterior, acoperirea este realizata in ciclu poliuretanic anti-acid, aplicat de asemenea ulterior sablarii
 • medii filtrante (rasini cationice si strat suport de nisip cuartos sferoidal de granulatie selectata
 • 2 grupuri de cate 6 vane hidropneumatice cu membrana, din fonta, pentru comanda automata volummetrica a regenerarii
 • 2 injectoare pentru aspiratia automata a saramurii
 • rezervor de saramura din polietilena HD rezistenta la soc, fiecare cu grila de separare, capac, vane cu plutitor si teci de protectie
 • debitmetru emitator de impulsuri cu totalizator
 • panou electric de comanda si control al regenerarii, cu programator electronic computerizat cu microprocesor Siemens - seria LOGO

Coloanele cu masa cationica sunt regenerate alternativ (o coloana este permanent in functiune, iar cealalta in regenerare sau stand-by), in asa fel incat este garantata furnizarea continua de apa dedurizata.

Regenerarea se programeaza in functie de volumul de apa tratata (setare standard, din fabrica). Sistemul este condus automat de catre programatorul electronic LOGO, care determina pornirea regenerarii coloanei epuizate si schimbul de functii intre cele doua coloane; programatorul actioneaza in functie de semnalele primite de la debitmetrul emitator de impulsuri.

Programatorul permite de asemenea urmatoarele modalitati de comanda a regenerarii:

 • pornire automata functie de volum cu intarziere (volum/orar programat)
 • pornire automata functie de timp (numarul de ore de functionare)
 • pornire automata functie de timp cu intarziere (numarul de ore de functionare/orar programat)
 • pornire manuala locala (buton pe programator)

 Prin cutia de conexiuni a programatorului sunt de asemenea posibile:

 • inhibarea de la distanta a pornirii regenerarii
 • comanda de la distanta a furnizarii de apa cu start/stop pe baza a doua sonde de nivel
 • inhibarea de la distanta a furnizarii de apa
 • transmiterea semnalului de functionare in curs coloana A printr-un contact liber de potential
 • transmiterea semnalului de functionare in curs coloana B printr-un contact liber de potential
 • transmiterea semnalului de regenerare in curs printr-un contact liber de potential
 • controlul productiei de clor (pentru dezinfectia rasinilor)

Programatorul este prevazut cu un afisaj retroiluminat cu cristale lichide, pentru vizualizarea tuturor parametrilor de proces ai instalatiei; un circuit tampon permite pastrarea memoriei chiar si in absenta tensiunii de alimentare.

Pe programator este disponibila si o conexiune ethernet ce permite monitorizarea functionarii de la distanta.

Statia isi prepara automat saramura necesara regenerarii, iar aspiratia acesteia se realizeaza prin intermediul injectoarelor montate in vanele de comanda.

Mentionam ca pentru a se realiza o regenerare corecta este necesar sa se dispuna la intrarea in statie de apa cu un debit dublu fata de cel maxim. Aceasta deoarece debitul maxim este necesar atat pentru spalarea rasinilor coloanei aflate in regenerare, cat si pentru functionarea, in acelasi timp, a celeilalte coloane.

Te-ar putea interesa