Sistem automat pentru controlul conductivitatii apei recirculate in turnurile de racire SPT 504-PRO

SKU:
Garantie:

SPT 504-PRO este un sistem automat evoluat pentru controlul conductivitatii apei recirculate in turnurile de racire, cu purjarea automata a apei la atingerea valorii limita prestabilite.

SPT 504-PRO este un sistem automat pentru controlul conductivitatii apei recirculate in turnurile de racire, cu purjarea automata a apei la atingerea valorii limita prestabilite.

In acest mod, conductivitatea apei recirculate in turn ramane intotdeauna in limitele fixate, evitandu-se ca, datorita evaporarii, concentratia de saruri sa atinga valori excesive si periculoase pentru instalatie.

Atunci cand conductivitatea apei recirculate atinge valoarea limita setata (set-point), sistemul comanda automat deschiderea electrovanei (sau electrovanelor) de purjare pentru a evacua apa cu o conductivitate prea ridicata; reumplerea ulterioara cu apa cu o conductivitate mai mica va reface echilibrul necesar in circuit.

Sistemul este compus dintr-un conductimetru digital amplasat intr-un tablou cu grad de protectie electrica IP55, care dispune de doua set-point-uri reglabile independent (pentru a permite programarea deschiderii electrovanelor la valori diferite ale conductivitatii), o sonda de conductivitate din PVC, furnizata cu 5 metri de cablu si o electrovana (sau doua) pentru purjare.

Panoul este prevazut cu cate un buton de testare pentru fiecare electrovana, iar deschiderea lor este semnalizata luminos.

Electrovanele (furnizate separat) au corpul din bronz, racorduri de ¾” sau 1” si sunt disponibile la 24 V c.a.

Sistemul SPT504-PRO permite:

  • Afisarea valorii conductivitatii apei din circuitul evaporativ
  • Comanda deschiderii vanei/vanelor de purjare
  • Comanda logica a pornirii unei pompe dozatoare pentru injectia unui aditiv conditionant chimic, cu functionare temporizata reglabila (ca interval si durata)
  • Comanda logica a pornirii pompei de recirculare a turnului de racire (pentru o durata de timp programabila), in cazul in care aceasta nu este deja in functiune in momentul injectiei de aditiv
  • Inhibarea deschiderii electrovanei (sau electrovanelor) de purjare in timpul injectiei de aditiv si pentru o perioada de timp (reglabila) dupa incheierea injectiei

Caracteristici tehnice

Temperatura de lucru: 5 ÷ 40°C

Presiune apa: 0 ÷ 4 bar (0 ÷ 400 kPa)

Alimentare electrica: 220 V / 50 Hz

Putere max. absorbita fara sarcina: 20 VA

Putere max. absorbita in sarcina: 100 VA

Putere max. pilotabila (SPT504-PRO, iesire 24 V c.a.): 100 VA

Racord sonda de conductivitate: ½”

Dimensiuni: 400 x 250 x 150 mm

Masa neta: 5 kg

Te-ar putea interesa